Viktnedgång som bonus

Många klienter jag får delar oftast på samma mål, gå ner i vikt och tycka om sig själv lite mer i spegeln. Jag ser inget fel i att vilja gå ner i vikt och tycka om sig själv lite mer. Däremot brukar jag lägga fram att viktnedgång och en i betraktarens ögon ”snyggare kropp” får man vanligtvis genom att lägga fokus på annat. Kontinuerlig träning och bra kosthållning!

Tränar du kontinuerligt, sköter din kost och sömn så kommer vanligtvis de där extra kilona att skalas av och du kommer att få en mer vältränad kropp, jag lovar!

Många som kommer till mig frågar även ”Vilken är den bästa dieten? LCHF? Paleo? Vad?”. Mitt svar blir alltid samma. ”Den dieten du kan hålla är den bästa dieten”. Det spelar ingen roll hur optimal en diet kan vara för din vardag, träning eller annat. Klarar du inte av att hålla den i långa loppet så spelar den ingen som helst roll. Klarar du av att hålla vanligt husmanskost bäst? Then go for it! Troligtvis är det de där små utsvävningarna i din kost som är boven. Fredagsmyset, lördagsmyset, söndagsmyset, måndagsmyset..

Jag missunnar ingen att äta något gott då och då, en fika här och där. Men det är när det där lilla extra goda blir en del av vardagen som det blir farligt. Herregud, jag arbetar på en skola som ligger precis jämte Lidl. Om föräldrarna visste hur mycket godis och dylikt deras barn äter måndag, tisdag, onsdag, torsdag och fredag utöver lördag och söndag.. Eller jag hoppas att de skulle bli förvånade om inte annat.

I ett samhälle där snask ligger jämte kön på ica, där godis och läsk är billigare överlag än grönsaker och annat så kanske det inte är så konstigt att många går runt med en övervikt. Det tillsammans med en mer stillasittande arbetsdag samt vardag.

”Men jag tränar faktiskt tre gånger i veckan!” Bra! Men..hur ser veckans övriga timmar ut?

Fyll din vardag med mycket rörelse, träna styrka ibland och kör en sprint då och då. Jag lovar, du kommer må så mycket bättre!

39

 

Kommentera