Har du distans?

Distans. Distans till träning, arbete, livet, godis, allt.

Om jag tänker mig tillbaks på tiden som student och tiden utan barn så var jag nog, eller jag var det rättare sagt, distanslös till träning och kost. Mest träning dock. Att träna sex dagar i veckan var för mig en självklarhet. Missade man en träning ja då fick man gott träna dubbelt nästa gång. Kalorier räknades och deffar/bulkar gjordes. Missförstå mig inte, jag bulkar nu med. Det går dock under ett helt annat begrepp ”pappa till en 2-årig dotter och en son på 12 veckor. Ni vet de där kvällarna när man sitter i soffan, helt förstörd av skrik och gråt och bara mosar i sig chocklad. Inte? Wait for it..

Deffar händer med titt som tätt. Dock verkar det mest bero på att det är lättare att skippa frukosten och låta barnen äta än att båda ska försöka äta. Enkelt och smidigt! Sen har min dotter en förkärlek för overnight oats och kaffe vilket jag också har..summa summarum, min mat blir uppäten titt som tätt. Oroa er inte, kaffet är utspätt och i väldigt liten mängd.

Trots/med ovanstående som hjälp har jag på senare år fått en helt ok distans till träningen. Jag hoppas på tre gånger i veckan och händer inte det, ja då lyfter vi i trädgården. Med vi så menar jag givetvis dottern och jag. Dottern som för övrigt nästan kan göra en pull up själv om pappa hjälper till att balansera. Over head squat funkar perfekt med en gammal gardinstång i trä med. Pappa upp i dagen.

Att missa en träning här och där samt äta en chokladkaka på helgen wont do you any bad. Däremot är det ju inte toppen om du missar varje träning och äter en chokladkaka varje dag.. Att få distans till träningen och tillåta mig själv att missa här och där har nog faktiskt gjort mig än mer motiverad och på hugget när jag väl är där!

Så du som precis börjat träna eller har hållit igång ett tag, unna dig lite distans till träning och kost. Jag lovar dig, det kommer hålla så mycket längre om du hittar den där gyllene medelvägen mellan träning, kost, vardag och arbete.

Våga vila, våga njuta. Det är ju lite därför vi tränar?

 

Kommentera