Hot or not, varför tränar du?

Om ni inte sett reklambilden som Gold´s Gym i Kairo använt sig av så får ni skåda denna nedan här.

golds-gym-sends-a-rotten-message-with-fruit-ad-header-830x467

Väldigt speciellt och provocerande. Den har givetvis, tack och lov, fått kritik från diverse olika håll. Det jag finner intressant är att den fått mycket kritik från den kvinnliga vältränade massan i vilkas yrke det hår ut på att trotsa den kvinnliga formen mer eller mindre. Det rör sig om låg fettprocent, silikonbröst utav dess like, och en del mörka röster hos vissa.

När ni, mestadels kvinnor, bombarderas med bilder på Instagram, Facebook, Youtube och annat så vill jag att ni tänker på att bilderna ni ser är med all säkerhet oerhört redigerade och tagna på dessa individer under en viss tid när de säkerligen gör sig redo för en tävling. De ser med andra ord inte ut så där året runt.

Även om de skulle se ut sådär året runt så skulle det vara allt annat än hälsosamt. Jag kör en ctrl+c ifrån AFPT för att visa en genomsnittlig kroppssammansättning för män och kvinnor.

För en genomsnittlig man kommer fördelningen vara ca:
15% kroppsfett: 3% essentiellt och 12% underhudfett
45% muskler
15% skelett
25% annan väv

För en genomsnittlig kvinna kommer fördelningen vara ca:
27% kroppsfett: 12% essentiellt fett och 15% underhudsfett
36% muskler
12% skelett
25% annan väv

Som ni ser ovan så skiljer det sig markant mellan essentiellt fett och kroppsfett. Värt att tänka på när ni börjar ifrågasätta hur mycket fett vi normalt ska ha på kroppen.

Förövrigt, lägg undan er våg i en garderob. Kolla er i spegeln och spana in era kläder istället. De säger bra mycket vettigare saker än en våg.

Kommentera