”Mage, core, axlar, knä och tå..”

Idag tänker jag skriva av mig lite kring träning av vår core. Min definition av core är magmusklerna, nedre delen av ryggen, musklerna kring höft och skuldran. Mycket va? Läs gärna mer på Träningslära.se. Se länk nedan. Jag har sagt till mig själv att det finns redan såååå många bra artiklar ute redan om träning av folk som är ordentligt kunniga så varför ska jag uppfinna hjulet igen och skriva samma saker..

http://traningslara.se/core-del-i-vad-ar-det-och-vilka-muskler-menar-man/

Anyhow, jag får rätt ofta frågorna hur jag klarar av att göra dragonflags, frontlevers och dylikt. ”Du måste träna magen mycket va?”.Ja, eller..jag vet inte. Eller jo det är klart jag tränare magen. Frågan är om det är mycket jämfört med andra. Jag tror att jag blev riktigt stark i min core när jag slutade göra crunches och sit ups. Missförstå mig inte, det händer att jag gör dessa i olika former ibland. Men för det mesta så blir det faktiskt mest övningar som man kanske inte se alltför många människor göra på gymmet.

  • Flutter kicks
  • Mountain climbers
  • Olika slags hängande benlyft
  • Suitcase deadlifts
  • Farmers walk mfl.

En viktig komponent i det stora hela tror jag är att jag lärt mig att engagera min mage i övningar. Tror jag tjatar rätt ordentligt på mina klienter om detta med. ”Skapa en stabil bas, spänn röven!, spänn magen och dra bak skuldrorna” *petar på rumpan och magen*. Hur många kan egentligen göra en Hollow body position och hålla den fastän de kan göra 1000 situps?

Hollow body position

Om ni vill bli riktigt starka så är mitt råd (förutom att kontakta mig *skratt*) att sluta tänka så mycket på hur ni ser ut!

Kalle Zackari Wahlström tycker jag kom med ett klockrent inlägg kring just detta för ett tag sedan.

Meddelande till samtliga: SLUTA GÖR TRÄNING TILL NÅT SOM HANDLAR OM UTSEENDE. DET:

1. GER OSS KOMPLEX
2. GÖR OSS OLYCKLIGA
3. ÄR SJUKT TÖNTIGT

Kommentera