Måsten eller möjligheter?

Söndag, igen. En dag som alla andra, fylld med val att göra och fylld med tusentals olika möjligheter. Jag kan inte säga att jag alltid tillämpar ”seize the day” även om jag önskar att jag gjorde det mer. När jag väl gör detta så känns det dock helt underbart. Varför gör man inte det där mer? Ja alltså ta dagen till vara och se möjligheterna istället för att se alla jobbiga ”måsten” framför sig. Kanske är vi bekväma, kanske är vi helt enkelt indoktrinerade i att acceptera vad livet satt framför dig.

Vi går till jobbet, vi arbetar, socialiserar i mån av tid, hämtar barnen, åker hem, äter mat, sover. Repeat. Någon som känner igen tankegången att vi arbetar för att vi ska ha råd med mat, hus och vila för att vi just ska orka..arbeta?

Nej, jag tror jag kommer välja att se fler och fler möjligheter i framtiden. För jag tror att JAG, faktiskt helt enkelt jag, väljer hur mina möjligheter kommer att se ut och utvecklas. Tror jag att det finns människor som helt enkelt trivs med att gå till jobbet varje dag, utföra samma sysslor i 30 år utan att få en chans att utvecklas? Ja, absolut. Ser jag ner på dem? Nej, absolut inte. Däremot tror jag att det finns så oerhört många människor där ute som har potential, drömmar och en annan framtid om de bara tar steget.

TA DEN DÄR JÄVLA MÖJLIGHETEN!

Fråga hur det står till med en okänd människa på gymmet. Erbjud att hjälpa den där grannen med flytten fastän du vet att du kommer ha såååå ont i morgon. Våga utveckla din idé du kom på i duschen i morse, Just.. do it. Du vet, den där okända människan på gymmet kan vara precis den där människan som har kontakter inom du vet det där du så länge funderat på att testa. Grannen kanske frågade den där söta tjejen om hjälp med. Hon som är singel och så jävla snygg. Din idé..säger osthyveln dig något?

Våga tänka ”outside the box”. Du kan säkerligen så mycket mer än vad du tror. Våga va hungrig på mer!

”Don’t ever let somebody tell you … you can’t do something. Not even me. All right? You got a dream. You gotta protect it. People can’t do something themselves, they want to tell you can’t do it. If you want something, go get it. Period.”

The pursuit of happyness

Kommentera